dimecres, 5 de desembre del 2007

Apa, som-hi !!

Per fi m'he decidit !. Ja es difícil ja, aixó de arrencar a escriure una mica. Sobretot quan veus que hi ha gent que té (o fa) blocs molt ben treballats, amb cara i ulls, amb substància i aparença.
Enfi, com diria aquell... "Adelanteeeeeeeeeeeee" !!!
Diuen que els gossos s'assemblen tots als seus amos, oi?. Doncs amb aixó dels blocs deu passar el mateix. Per aixó aquest será (o es) un bloc inconstant, intermitent, postejat a batzegades, pero la intenció es que sigui molt, molt, molt de la conya. Total per quatre dies que hem de passar aquí, doncs passem-los el millor possible, oi ?.
Ja anireu veient les meves passions i/o odis, les meves dèries, que m'atrau i que no.....
TOTAL..
Començarem creant una secció d'aquest bloc que espero que es converteixi en mítica i de consulta indispensable per a tots els ciutadans/nes de la nostra ínclita i mai-ben-governada Vila.
La secció "EL SANTBOIANÈS, UN IDIOMA AL TEU ABAST..."
En aquesta secció tractarem d'aquells termes, mots i/o expressions pròpies o característiques de la parla habitual o popular dels nostres conciutadans, potser també extensives a altres terres de la nostra comarca baixllobregatina.
Aquesta secció la encetarem amb un mot absolutament propi i exemple cabdal del Santboianés més nostrat.: "RUMBI"
Efectivament, senyores i senyors, amb aquesta expressió es designa una pràctica pressuntament esportiva, on trenta individus (quinze i quinze) en calça curta (amb excepcions quan fa fred o es tracta de individus delicats...) es disputen la possessió de una bimba amb forma de meló, tot aprofitant qualsevol ocasió per estomacar qualsevol individu de l'altre bàndol.
El mot en qüestió es derivat de la poc afortunada expressió anglesa "RUGBY", nom de una bonica població (suposo, perquè no hi estat mai) anglesa, que va adoptar el nom d'aquest pressumpte esport (o va ser al revés ??).
Val a dir que, en el fons, la lluita per la pilota, etc. es una mera excusa per poder posar-se fins el capdamunt de cervesa i altres begudes espirituoses una vegada acabat el temps reglamentari de joc.

Veieu unes imatges il.lustratives

























A la nostra ínclita i mai-ben-governada vila aquest esport (el RUMBI) es tradició i els nostres conciutadans són famosos arreu dels diferents continents per la seva destresa i habilitat en la pràctica del mateix (especialment en l'apartat de cervesa i altres begudes espirituoses).
Fins aquí la secció "El santboianés, un idioma al teu abast" d'avui.
Evidentment, s'agrairán aportacions sobre el mot d'avui, comentaris positius, i ensabonamentes. Abstenir-se fil.lòlegs i llicenciats en llengues (vives o mortes).
Continuarem properament amb aquesta secció i d'altres.

3 comentaris:

Francesc Mulero. ha dit...

Molta sort en aquest camí.
La temàtica del blog es genial.
De ben segur que hi passaré.

Felicitats

Andrea ....de acà y de allà ha dit...

jajajja rumbi..Jo cuan vaig arribar aqui, parlava amb algú i deia, "si allá, al camp del Rugbi" (en ingles i tot, que es com es diu en el meu país, o sigui la u pronunciada com una a) i la gent em mirava,i em deia, no te enteén¡¡¡¡..rugbiii rugbiii i mira tú ara ja ho sé RUMBIIIIIIIIIIIIII jajaj moltes graciés per la informació

Lourdes ha dit...

Una idea genial això de recollir mots del "santboianès". Ja te'n passaré algun.