dilluns, 10 de desembre del 2007

Teiatru i altres comèdies....

Hola buenes !! Ja tornem a ser aquí.

Avui encetem una altra secció. "El teiatru i altres comèdies....". Com que el bloc es diu Cosetes de Sant Boi sería llògic pensar que parlarem del teatre (o teiatru en Santboianès estricte) que es fa a Sant Boi. Perque la veritat es que a Sant Boi ES FA TEATRE, i no només ens referim a les representacions esperpèntiques d'alguns responsables i capdavanters de la nostra ínclita i mai-ben-governada Vila....

Doncs sí! Hi ha teatre. Bo i dolent. Millor i pitjor. Brillant i menys lluit. Pero sempre heroic. Perque la veritat es que es una autèntica heroicitat fer teatre (o altres comèdies i arts en general) a la nostra ínclita i mai-ben-governada Vila, on diuen que fa temps hi havien fins a CINC sales de cinema i QUATRE sales de teatre.

Que queda avui ?. Cinema: Rien de rien, niente, res de res, nothing !!! (Cine-clubs apart, es clar...)

Teatre: Una sala "desconeguda" (la de l'Hospital Psiquiàtric Masculí), dues sales "mortes" (la de l'Ateneu Santboiá i la de l'Ateneu Familiar, malgrat els esforços de alguns per mantenir-les vives), una sala en perill de mort (la del Centre Parroquial), i unes quantes sales polivalents municipals, no aptes per fer teatre de veritat.
Els que tenim una edat (o dues !!) encara recordem amb "gallina de piel" els assajos i pre-estrenes de Dagoll-Dagom a l'Ateneu Santboiá.

Enfi. En continuarem parlant..... (I un Auditori ? No pot ser que vinguin gent com la Simfónica del Vallès, i actuin... Calla ! ja t'he dit que en parlarem, oi ?. Si, pero es que vaig a Viladecans i.. Te quieres callar !!!!!!. Buenu,buenu......... pero en parlarem, eh !)

Després d'aquesta interrupció del subconscient anem al gra. Farem una mica de crónica de espectacles que hem vist darrerament, mes que res per fer-me el xulo de que vaig al teiatru a la capital.

A saber......

1.- RUDDIGOR O LA NISSAGA MALEIDA




Al Versus Teatre, un teatre "capsa de llumins". Només us haig de dir que per anar a platea s'ha de passar pel mig de l'escenari. O sigui que si a mitja obra vols marxar, no pots!.
La obra es un musical (opereta) de Gilbert & O'Sullivan (res a veure amb el llefiscós cantant dels anys 80 (?)). Aquests son els mateixos autors del "Mikado". Bona.
Intèrprets: Colla de jovenalla sortida de l'Institut del Teatre, especialitat musicals. Música en directe (un piano i s'acabat !). Bones veus, molt d'entusiasme.
Resum: Em va agradar. La recomano.


2.- L'ONCLE VÀNIA




A la Biblioteca de Catalunya. Veure teatre aqui es impressionant !
Aqui no hi ha "trampa ni cartón". Res de efectes especials, llums les imprescindibles, decorats-atrezzo el mínim. Els actors, el texte i tu. No hi ha més. Pots sentir la suor, pots arribar a olorar-los, pots apreciar cada arruga de la pell, cada expressió , cada gest, cada mirada, cada..... TOOOOT !!

La obra: "L'Oncle Vània" de Anton Txekhov (s'escriu així, oi?)
Buenuuuuuuuuu.... es rus. La fatalitat. El destí. En recordava al Van Gaal: Siempre negatiffo !!. Ui ! Si estic parlant de un classicás...Enfi, iconoclasta que es un!

Els actors: Consagrats. No em feu dir noms, que no m'en recordo..
Resum: Bé. Professional. Amb alts i baixos. La recomano ? Psé.



3.- CIRC CRIC

No hi poso cap imatge, perque vaig amb presses.

Lloc: Carpa al Mercat de les Flors.

La obra: El de sempre, o sigui,............... GENIAL !!! Circ sense feres, amb dignitat, "savoir faire", números variats (el tipus dels barrets, impressionant !!!!), música de qualitat en directe (gran Victor Amman), enfi....

Els intèrprets molt bé. Sensacional en Leandre....


Resum: Jajajajajajajajajajajajajajajajajajaj (pausa per la tendresa) jajajajajajajajajajajajajaj (pausa per la reflexió) jajajajajajajajajajajajajaja (pausa per comprar un nas de pallasso-sense-fronteres) JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ !!!!

La recomano: SI !!!!!


Per cert, m'han arribat rumors de que igual apareixen per la nostra ínclita i mai-ben-governada Vila. Algú sap alguna cosa ????



Doncs apa ! Ja hem fet la crònica teiatrera. M'en vaig a dinar !



CONTINUARÁ