dimecres, 27 de febrer del 2008

Teiatru

Hola amics i amigues.
Sense més preàmbuls passem a fer una mica de crònica teiatrera, que fa dies que ho tenim abandonat. Vinga, cosetes que hem vist últimament.
1.-
CORAL ROMPUT
Enooooooooooooorme composició poética de Vicent Andrés Estellés, i quan diem enoooooooooooooooooooooorme no ho diem per el "tamany", sino per la profunditat, la tendresa, la vida que traspua en tots i cadascun dels passatges i versos. Es una
especie de "remake" de l'espectacle que va parir l'Ovidi i en Toti Soler fa uns quants anyets. I es clar, amb aquests antecedents vaig quedar encantat, meravellat, garratibat (la veu de l'Ovidi, per favor !!!!!), esmaperdut, i tot el que volgueu durant tota l'obra.
Un luxe, un plae
r, marededeusenyor !!!!!
Muntatge correcte (d'en Joan Ollé, que també té lligams amb la nostra ínclita i mai-ben-governada Vila, je,je), amb algunes cosetes que no vaig entendre massa bé. Ja se sap, aquests de la faràndula....
Gran Pere Arquillué, gran Montserrat Carulla (que es deu prendre aquesta dona, que cada dia está i ho fa millor ??...), grandiós Toti Soler, terroríficament entranyable Vicent Andrés Estellés i, planant
sobre tots nosaltres, la presència sempre estimada de l'Ovidi.

2.- LA FORMA DE LES COSES
Aquesta la vaig anar amb una mica de prevenció davant del desconegut.
I la veritat es que em va agradar. Molt. Sobretot pel que fa al text. Molt bo. Agil, ocurrent, actual, va "dient" coses i aflorant idees sense que te n'adonis.
Després t'assabentes de que l'autor, aquest Neil LaBute es com una espècie de "crack" de la modernitat literària.... es que no es pot ser un ignorant, ja m'ho deia la iaia !.
Total, bé. Direcció d'en Julio Manrique que em va fer una bona impressió (encara que jo, en el fons, no hi entenc gens), perque tot el muntatge em va semblar fàcil, planer, sense complicacions (aparents, es clar).
Interpretacions molt correctes.
Per cert, el final SENSACIONAL !!!!!

3.-
BOSCOS ENDINS








Es el musical Into the Woods, del senyor Stephen Sondheim. Amb aixó ja ho he dit tot, oi ?.
Que no sabeu qui es Stephen Sondheim ????
Colla de sapastres, sacrílegs musicals, espècie d'heretges del pentagrama !!!!!. Ja podeu córrer al Glogle, al Iutube, o coses similars per informar-vos !!!.
Com sempre, la producció de Dagoll-Dagom impecable, digne d'un musical d'aquesta envergadura. per cert, algú recorda quina relació va tenir aquesta companyia amb la nostra ínclita i mai-ben-governada Vila ??. Doncs la va tenir, si senyor !
Bon musical, encara que li faltaria aquella melodia enganxadissa que tothom recorda.....
Interpretació de bon nivell general, amb algun famosillo (mes aviat famosilla) i tot !
Molt recomanable.
I fins aqui la crònica teiatrera d'avui.
Tornarem a parlar de teatre... (de Sant Boi potser ?, del conveni amb l'Atrium potser ?, de la Mostra de Teatre potser, de l'Ateneu potser ?, del teatre del "Sentru" potser ?..... qui lo sá...)
Doncs apa, au revoire (com va dir Voltaire), i a continuació (en el seguent post, que no sé encara com enganxar-ho aqui mateix, leñe !!!) una mica de música com a premi per l'amic Jordi Patordi Cul de Simbordi, que es l'únic que endevina els enigmes arquitectonico-urbanistics de la secció "El Concrurs" !!! (potser perquè es l'únic que participa, je,je).

Tornarem amb més coses.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pregunta d`exàmen aquesta, però no em dóno mai per vençut abans d`hora:
no fos que la relació que dius entre els Dagoll Dagom i la nostra ciutat tingui relació amb la pre-estrena mundial que varen fer a l`Ateneu del musical "La nit de Sant Joan", amb lletra, música i veu d`en Jaume Sisa.
Quin goig, la sala de l`Ateneu plena de gom a gom...
però d`això ja fa molt de temps...

Jordi Patordi.-