divendres, 25 de gener del 2008

Mes Teiatru

Hola amics i amigues. Per fi tinc un momentet per escriure alguna cosa, encara que sigui de passada.
Avui comentari de teiatru, mes que res per que he anat a veure alguna coseta, i sempre ve de gust comentar-ho (i criticar també, je,je).
Total ....
Dissabte passat, Teatre Coliseum, BCN. Retorn al passat. La Cubana.
Si senyors, "Comeme el coco, negro" !!!!! Tremenda animalada perpretada per els components (nous i vells) d'aquesta companyia sitgetana, comandats per en Jordi Milán, tremendo com sempre.
Aquests de La Cubana sempre m'han semblat uns tipus absolutament genials, que per sobre de tot, s'ho passen teta fent comèdia (com deien els iaios). I a sobre ho fan de primera divisió. I sense pretensions trascedentalistes. Teiatru del bó, i fora !!!. Qui no recorda des de "La tempestat", fins a la "Cegada de amor", passant per el "Cubana's Marathon Dancing", i molts d'altres.
Per cert, el recuperat teatre Coliseum es espectacular !!!.
Nota final: un 10. (No té massa valor, perque soc un forofo de la Cubana, no sé si s'ha notat massa).
Més.
Diumenge passat. Teatre Romea, BCN. Teatre i música.
Pero no música, musiqueta... No, no, es tractava de MUSICA !!
La temática era un muntatge sobre uns textes de Pushkin referents al final tragic de W.A. Mozart a mans del Mestre Salieri (cosa absolutament falsa, com s'ha demostrat abastament...) i el rerefons del Rèquiem que no va poder acabar. Amb música en directe. Piano, contrabaix, clarinet, i vuit magnífiques veus, fent-nos gaudir de veritat amb fragments del Rèquiem i alguna coseta més. Actors: Quim Lecina (que també es l'ideòleg d'aquesta producció), i en Toni Sevilla. La veritat (aixó imagineu-vos que ho dic en veu baixa) es que la part musical va esser molt més reeixida i brillant que la part purament actoral, sobretot pel que fa l'amic Lecina. Ale, ja he rajat !!
Enfi, nota final: un 8, per que també son fan de W.A. Mozart ( un absolut GENI, com J. Cruyff o l'inventor dels escuradents rodons)


Pos ale, ja hem fet la crónica teiatrera del cap de setmana.


Ah! Felicitats als senyors de la Cia. Teatral Carpe Diem Terrorificum (es diu així, oi?) , per existir i tenir un bloc, i als Srs. de "La Generación de Arena" per estrenar el curt.
No us conec de res, pero m'agradaria fer-ho

Tornaré aviat