divendres, 16 de gener del 2009

Concrurs

Hola amics. Tot passejant per la nostra ínclita-i-mai-ben governada Vila a vegades et trobes amb cosetes sorprenents, insospitades, desconegudes. Efectivament, si aneu pujant per el carrer del Pare Baldiri de Sant Boi (sujuru que es diu així, algu sap on eeeeeees ?), es poden observar unes edificacions en forma de torre amb unes inconfusibles estructures al capdamunt. Si senyor, son molins d'aigua que van resseguint el recorregut de l'antiga riera que vé de Sant Ramon. Aqui us poso les imatges de cinc d'ells (tots per sota de la Ronda Sant Ramon). Possiblement per sobre de la Ronda n'hi han més (el de Can Salat, per exemple), pero no n'estic segur. Hauré de fer més passejadetes, oi ?.

Total, des de aquesta privilegiada tribuna internètica sug.gereixo, demano i reclamo que es restaurin els abansdits molins a fi i efecte de crear la "Ruta dels Molins d'Aigua de Sant Boi", que será el proper atractiu turístic de la nostra i-i-m-b-g- Vila, juntament amb la torre del Benviure (a veure que hi farán....) i el futur Teatre del Casal Parroquial (aixó ho deixem per el Segle XXIV, com a mínim). Per demanar que no quedi !!!

Apa, salut i rumbi !! (aquest any no anem bé........)


1 comentari:

elmarge ha dit...

Al costat del col·legi Benviure (antic palauet dels Marquesos de Cornellà i antic seminari dels Claretians) hi una altre de molt interessant de base octogonal.
Penso com tu, és un patrimoni històric molt interessant i es podria estudiar amb més profunditat, però la única que és pública és la que hi ha al costat del col·legi Benviure. Aquestes torres també estan relacionades amb les interessants mines d'aigua de la nostre ciutat.